Informatie voor vrijwilligers

Vertrouwenspersoon Welzijn Lochem

Als je te maken krijgt met pesten, seksuele intimidatie, discriminatie, agressie of geweld, meldt dit dan bij onze vertrouwenspersoon. Blijf er niet zelf mee rondlopen. De vertrouwenspersoon vangt je op en begeleidt, ondersteunt en adviseert je hierover. Onze vertrouwenspersoon is Gerard Dijkstra, hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 55 18 33 68 of via de e-mail info@konfidi.nl


Waardering

Samen met jullie als vrijwilligers kunnen we écht het verschil maken voor inwoners in de gemeente Lochem. Dit waarderen wij enorm. Dat kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Maar we vieren dit ook graag samen met onze vrijwilligers. Jaarlijks organiseren we voor al onze vrijwilligers een vrijwilligersfeest en elke vrijwilliger krijgt een kerstpresentje. 

Wat doen bij niet-pluis gevoel?

Als vrijwilliger kom je laagdrempelig binnen bij mensen en zie en hoor je vaak meer dan hulpverleners. Soms krijg je een niet-pluis gevoel bij een situatie of heb je zorgen over de mensen waarmee je contact hebt. Deel deze zorg met je contactpersoon van de vrijwilligersorganisatie waarvoor je actief bent. 

Welzijn Lochem heeft een aandachtsfunctionaris huiselijk geweld. Vrijwilligers zijn de ogen en oren van onze organisatie en komen veel bij inwoners over de vloer of hebben één op één contact. Bij zorgen of een niet-pluis gevoel is het belangrijk dit te delen met deze aandachtsfunctionaris. De aandachtsfunctionaris kijkt samen met betrokkenen welke vervolgstappen er nodig zijn. Je eerste aanspreekpunt is natuurlijk je contactpersoon. Kees is de aandachtsfunctionaris huiselijk geweld.