Welzijn op Recept

Welzijn op Recept

In het najaar van 2023 zijn we in Lochem gestart met het project Welzijn op Recept. Dit is een samenwerking tussen huisartsen, andere eerstelijnszorgverleners, de gemeente Lochem en Welzijn Lochem.

 

Hoe werkt welzijn op recept?

Het kan zijn dat je je regelmatig bij de huisarts meldt met klachten zoals sombere gevoelens, angst, eenzaamheid, vermoeidheid en piekeren. Medicijnen of een doorverwijzing naar psychische hulp is hiervoor niet altijd de beste ondersteuning. Je kunt dan Welzijn op Recept voorgeschreven krijgen door jouw huisarts. 

 

Wat doet de welzijnscoach?

Bij Welzijn op Recept neemt de Welzijnscoach van Welzijn Lochem contact met je op voor een afspraak. Je hebt dan eerst een persoonlijk gesprek met de Welzijnscoach. In dit gesprek onderzoek je samen wat je kunt doen om je beter te voelen. De Welzijnscoach heeft veel informatie over allerlei activiteiten in de buurt. Activiteiten die je kunt ondernemen waarvan je meer plezier en zin in het leven krijgt. Denk aan meer bewegen, iets doen of betekenen voor anderen, samen eten of het oppakken van een nieuwe hobby. Misschien zie je ertegenop om zelf ergens naar toe te gaan. Of vind je het moeilijk contacten te leggen. Daar kan de Welzijnscoach je bij helpen. De gesprekken met de Welzijnscoach zijn gratis.


Welzijnscoach

Ilse werkt vanuit Welzijn Lochem als Welzijnscoach bij de volgende huisartsenpraktijk:

  • Huisartsenpraktijk Roelofsen en Peterse Lochem