Mantelzorgcompliment

Vraag het Mantelzorgcompliment aan

Zorg je intensief voor een ander? Bijvoorbeeld omdat de dierbare waarmee je samenwoont langdurig ziek is, verslaafd of in de war, of een beperking heeft. Heb je extra zorg voor jouw partner, een van je ouders of voor een kind? Jouw hulp is onmisbaar voor de dierbare waarvoor je zorgt. De gemeente Lochem wil jou heel graag bedanken voor wat je doet!

 

Als mantelzorger ben je veel belangrijker dan je zelf misschien denkt. Als blijk van waardering heeft de gemeente Lochem het Mantelzorgcompliment voor mantelzorgers, ter waarde van €100,-.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

Zorg je voor iemand die in de gemeente Lochem woont? Dan kun je een aanvraag doen samen met degene waar je voor zorgt.

  • Als mantelzorger hoef je niet te wonen in de gemeente Lochem.
  • Per zorgvrager vraag je voor één mantelzorger (van 24 jaar of ouder) een mantelzorgcompliment aan. Meerdere betrokken mantelzorgers verdelen het compliment onderling.
  • Elke mantelzorger vraagt maximaal 1 mantelzorgcompliment aan en per adres wordt maximaal 1 mantelzorgcompliment uitgedeeld.
  • Je komt in aanmerking wanneer je als mantelzorger tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden aaneengesloten, onbetaald mantelzorg verleent. Het gaat om hulp die de gebruikelijke hulp die in redelijkheid mag worden verwacht van partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten overstijgt.
  • Voor kinderen/jongeren tussen de 4 en 24 jaar is een apart aanvraagformulier.

 

Mantelzorgcompliment aanvragen

Een mantelzorger vult zelf het aanvraagformulier in (print het formulier, vul het in en stuur het op naar Welzijn Lochem Antwoordnummer 30 7240 VB Lochem of doe het in onze brievenbus Dr Rivestraat 1 te Lochem.
Het compliment kan niet door een ander worden aangevraagd. Je ontvangt een bevestiging zodra het mantelzorgcompliment is toegekend (binnen ca. 4 weken). 

 

Mocht je niet in aanmerking komen voor het compliment, dan word je hierover geïnformeerd. Ook bij onduidelijkheden nemen wij contact met je op. Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de mantelzorgwaardering terecht komt bij de groep mantelzorgers die intensief en langdurig voor een ander zorgen. Daarom nemen wij soms bij wijze van steekproef de aanvraag uitgebreider met je door.

 

Gevraagde gegevens voor het Mantelzorgcompliment

Graag informeren we mantelzorgers af en toe per e-mail over ons aanbod. Geef ons daarom je mailadres door. Ook vragen we naar jouw situatie en voor wie je zorgt, zodat we meer inzicht krijgen in de mantelzorg die in Lochem gegeven wordt en we een ruim aanbod voor alle mantelzorgers kunnen creëren. De gegevens slaan we op in ons systeem, we gaan ervan uit dat je hiermee instemt. We gebruiken de gegevens uitsluitend voor onze dienstverlening.

 

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over het invullen van het formulier of heb je geen computer? Neem dan contact met ons op via 0573 297 000. We helpen je graag.